July 18, 2012

''Propaganda 2012 - Pohjois Korea''

Sabine 40-vuotias Austraalialeinen(?) on ladannut nettiin videon joka kritisoi länsimaista yhteiskuntaa ja korporatismia. Hän väittää että pari loikkaria oli antanut videon hänelle Etelä Koreassa. Loikkarit olivat pyytäneet häntä katsomaan videota ja kääntämään sen englanniksi. Jonka jälkeen hänen olisi tarkoitus ladata videon nettiin. Sabine kuitenkin epäili että video ei ikinä ollut tarkoitettu pohjois korealaisille vaan länsimaalaisille. Hän epäilee myös sitä että ''loikkarit'' eivät olleet loikkareita vaan pohjois korean agentteja. Tässä jää kuitenkin hämärän peittoon kuka tämä Sabine on. Videon tekiöistä ei ole myöskään mitään tietoa.

Itse video on ällistyttävä. Video kritisoi länsimaista poliittista järjestelmää hyvin voimakkaasti. Kutsuen länsimaista yhteiskuntajärjestelmää kulutusorjuudeksi. Samalla nostaen esille esimerkiksi korporatiivien vaikutuksen demokratiaan. Käyttäen myös nokkelasti joitakin valtionopin tuomia teorioita ja tietoa. En ole analysoinut videota kovin tarkasti mutta videon tarkoitusperänä on vaikuttaa/ohjailla mielipiteitä. Videoon on sekoitettu faktoja ja tekaistuja tietoja (ja muunneltuja tulkintoja). Video on luonteeltaan propagandaa koska video on hyvin yksipuolinen eikä tuo asioita vaaka kuppiin objektiivisesti. Voi sanoa että videon tarkoitus on saada ihmisiä kyseenalaistamaan länsimaista yhteiskuntaa. Videon lopussa kehotetaan/vihjaillaan kansaa vallankumoukseen.

Varoitan videon graaffisista kuvista

Voitte itse lukea ''Sabinen'' kommentit videosta. Ihmettele lähinnä myös hänen aktiivista videon markkinointia. Esimerkiksi kun vierailee vieon FB-sivuilla siellä väitetään että video on myös laitettu kiertoon Piratebayssa. Videosta on myös tehty monta eri mainosvideota.

Videon löydätte tästä:
http://www.youtube.com/watch?v=6NMr2VrhmFI

No comments:

Post a Comment